Merhabalar,
Doktora eğitimimin Rus kaynaklarını kullanmayı gerektirmesi doğrultusunda Rusça ögrenme fikrim kafamda olgunlaştıktan sonra kendi başıma bir süre çalışıp hazırlandım. Daha sonra işin böyle yürümeyeceğini fark edip, bu işi yurtdışında yapmam gerektiğine karar verdim. Seçeneklerim arasında Rusya ve Belarus vardı. Malumunuz üzere Rusya zamanın bu evresinde eğitim için en güvenli bir yer olmadığından ihtimallerim teke düşmüş oluyordu. Belarus. Bu ükedeki dil kursları ve firmaları bittabi araştırmaya başladım. Hemen hemen bulduklarımın hepsini arayıp görüştüm ve şartlarını öğrendim.
Her görüştüğüm şirket ödemeyi önden istediği gibi hizmetlerin de önemli olanlarının hepsini karşılamıyordu. Taktir edilecektir ki, mesele yurt dışı eğitim olduğunda Türkiye’deki envai kötü örnek ve deneyim önden dolar bazlı ödeme yapmayı sorgulanabilir hale getiriyor. Ta ki  Word Platinum International Yurtdışı Rusça Eğitimleri ile karşılaşana kadar. Ödemenin Belarus’a vasıl olduktan sonra yapıldığını öğrendiğimde tabiri caizse şok oldum. Bu bende güven uyandıran ilk basamaktı. İkincisi hazırlık ve vize işlemleri olmak üzere sürecin en başından sonuna kadar, basitten karmaşığa her konuda da herşeyle ilgileniyorlardı. Haklı olarak merak ile arayıp okuduklarımı teyid edip sözlü bilgi de almak istedim. Murat beyle tanışımızda bu vesile ile oldu. Okuduğum her şeyin doğru olduğunu öğrendiğimde kararımı vermiştim. Bu raddeden sonra sadece vize ücreti ve pasaport fotoğrafı göndermekten başka hiç bir şeyle ilgilenmek zorunda kalmadım. Gerekli her durumda sağolsun kendileri beni aradı ve gereken her türlü bilgiyi sağladı. Ben bu nebze sorumlu insan ömrümde az tanıdım desem abartı olmazdı.
Hazırlık aşaması deneyimimin sadece kücük bir bölümünü oluşturmaktadır. Ancak bu aşama güven tesisi adına en önemliyisdi. Ancak elbette Minsk’e geldikten sonrası da önemliydi. Uçaktan inip havaalanından çıktığım andan son günüme kadar herşey vaadedildiği gibi hatta daha fazlasıydı. Aylık ortalama giderin meblağından, yurtlara dair atılan resimlere kadar, her şey her şey tamamen bilgi verildiği gibiydi. Yüzde yüz bir şeffaflık sözkonusuydu. Hatta ki, hizmet alacağım bildirilen konulardan da çok daha geniş bir sahada hizmet aldım. İkili ilişkiler adına söyleyebikeceğim tek şey samimiyet kelimisinin sözlüklerdeki karşılığı olacaktır. Hem o denli profesyonel hem o denli samimi ve ilgili bir ilişki olarak tarif etmezsem umarım yanlış beyanda bulunmuş olmam. Özetle, yurt dışı eğitimde daha iyi ve güvenli bir kanal düşünüyorum ki bulunabilir değildir…                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Sinan Meriç
Administrator